Élelmiszeripari üzemek fejlesztése projekt

a kedvezményezett neve: Raw Foods Kft.

a projekt címe: Élelmiszeripari üzemek fejlesztése

a szerződött támogatás összege: 4 405 318 Ft

a támogatás mértéke (%-ban): 40 %

a projekt tartalmának bemutatása:

2017-ben solymári központtal alapítottuk meg vállalkozásunkat, a Raw Foods Kft.-t. Nyers vegán desszertkészítéssel kezdtünk el foglalkozni szinte elsőként az országban. Lavita márkanév alatt készült süteményeink modern technológiával előállított desszertek. Termékeink glutén-, tej-, tojás-, adalékanyag-, tartósítószer-, és finomított cukor hozzáadása nélkül készülnek. Elkészítésüket követően gyorsfagyasztjuk őket. Jelenleg Magyarországon, Romániában és Ausztriában több mint 150 olyan partnerünk van, akik követve a gasztronómia trendeket és vendégeik igényeit, Lavita desszerteket is kínálnak. Partnereink most éttermekből, vendéglátóhelyekből állnak, ezt a kört szeretnénk a projektünk során véghezvitt technológiai fejlesztés során kibővíteni. A fejlesztés hatására teljesen új termékcsoporttal tudunk a piacra lépni, így megcélozhatjuk a kis- és nagykereskedelmi áruházakat vegán desszertjeinkkel. Annak érdekében, hogy a desszertek biztonságosan raktározhatóak legyenek nagyobb mennyiségben, egy három elemből álló (mélyhűtőkamra: -30 fok, sokkoló kamra - 35 fok és hűtőkamra -10 fok) hűtőkamrát szerzünk be, amely lehetőséget ad a készletek növelésére, így nagyobb kapacitással állhatunk a partnerek rendelkezésére. Ezen kívül beszerzési tervünkben szerepel egy függőleges tengelyű kutter, amely a nagyobb kapacitású termékelőállítást szolgálja. A 6 literes kutter beszerzése megduplázza a desszertek előkészítésének kapacitását (0,5-3,5 kg/perc kapacitás). A megnövelt kapacitás és a nagy tömegben való hűtés lehetősége tudja biztosítani, hogy a boltok, amelyekkel a későbbiekben szerződést kötünk, folyamatosan, fennakadások és késlekedés nélkül kapják meg szállítmányainkat. Az új termékek összetétele és készítési módja eltér az eddig alkalmazott módoktól, hiszen tartósabbnak, a csomagolásnak strapabíróbbnak kell lennie.

Projektmenedzsment szolgáltatást is igénybe veszünk a pályázat megvalósításához.

a projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.10.31.

projekt azonosító száma: 3299054710